Добредојдовте на официјалната веб страница на ПРОМЕТАЛ Велес
+389 (0)70 31 55 40
+389 (0)75 698 552
info@prometal.mk
prometaldooel@yahoo.com

Производи

 • gmc91 (5)

  GMC Контактор

  GMC серијата на електромагнетни АС контактори, употребливи при фрекфенција  50/60Hz, номинален напон до 1000V и струја од 9 до 85A во режим на работа АС3. Главна примена му е за формирање и прекинување електричен круг на долги растојанија, старт, стоп и контрола на АС мотори и грејни тела. Се употребува во комбинација со LKH биметалот за формирање на стартен круг за  АС мотори.

 • 31

  LKH Биметал реле

  LKH биметалот се користи за заштита на АС моторите од преоптоварување, при прекин на фаза и краток спој. Наменети се за директна монтажа на електромагнетен контактор.

  LKH биметалот се монтира директно на електромагнетен контактор GMC без дополнителни држачи. Командиниот круг е електрички одвоен од енергетскиот, а куќиштето  овозможува безбедност при употреба и лесно ракување.

 • image002domasna

  Автомат за скалично светло

  • Електро-механичка конструкција.

  • Реактивирање во режим на одбројување.

  • Нема потрошувачка на енергија кога не е во активен режим.

  • Надворешен прекинувач за вклучување на светилките.

  • Едноставен начин на поврзување и употреба.

 • 2220c08548cac211cc7db219bb52f46cf_L

  Автоматски осигурувачи

  Наменет е за заштита од краток спој и струјно преоптоварување кај електро мотори, автоматика, куќна инсталација, дистрибутивни системи, осветлување, греење и тн, Кај овој тип на осигурувачи е применета најнова технологија. Неговите одлични перформанси се засновани на големата способност за брз прекин на електричниот лак и зголемената безбедност во случај на куса врска.

 • 1a27a3b73d355048c6bab885897085f62_L

  Автоматски осигурувачи

  Овој производ се употребува за електрични кола за наизменична струја со фреквенција од 50/60Hz , напон помал од 400V и номинална струја до 63A. Неговите одлични перформанси се засновани на големата способност за брз прекин на електричниот лак и зголемената безбедност во случај на куса врска, која кај овој производ изнесува 6000А.

   

 • 11313f34e2b533e12c6166f88368dcd8c07_L

  Бакарен изолиран краткоспојник

  Бакарен изолиран краткоспојник за автоматски осигурачи

 • 68

  Вградни табли


  ТИП Модули Монтажа Големина
  TSM-4 4 вградна 136x220x80
  TSM-6 6 вградна 172x220x80
  TSM-8 8 вградна 210x220x80
  TSM-12 12 вградна 280x220x80
  TSM-18 18 вградна 396x250x92
  TSM-24 24 вградна 300x350x88
  TSM-36 36 вградна 300x482x88