Добредојдовте на официјалната веб страница на ПРОМЕТАЛ Велес
+389 (0)70 31 55 40
+389 (0)75 698 552
info@prometal.mk
prometaldooel@yahoo.com

Производи

 • gmc91 (5)

  GMC Контактор

  GMC серијата на електромагнетни АС контактори, употребливи при фрекфенција  50/60Hz, номинален напон до 1000V и струја од 9 до 85A во режим на работа АС3. Главна примена му е за формирање и прекинување електричен круг на долги растојанија, старт, стоп и контрола на АС мотори и грејни тела. Се употребува во комбинација со LKH биметалот за формирање на стартен круг за  АС мотори.

 • 31

  LKH Биметал реле

  LKH биметалот се користи за заштита на АС моторите од преоптоварување, при прекин на фаза и краток спој. Наменети се за директна монтажа на електромагнетен контактор.

  LKH биметалот се монтира директно на електромагнетен контактор GMC без дополнителни држачи. Командиниот круг е електрички одвоен од енергетскиот, а куќиштето  овозможува безбедност при употреба и лесно ракување.

 • image002domasna

  Автомат за скалично светло

  • Електро-механичка конструкција.

  • Реактивирање во режим на одбројување.

  • Нема потрошувачка на енергија кога не е во активен режим.

  • Надворешен прекинувач за вклучување на светилките.

  • Едноставен начин на поврзување и употреба.

 • 2220c08548cac211cc7db219bb52f46cf_L

  Автоматски осигурувачи

  Наменет е за заштита од краток спој и струјно преоптоварување кај електро мотори, автоматика, куќна инсталација, дистрибутивни системи, осветлување, греење и тн, Кај овој тип на осигурувачи е применета најнова технологија. Неговите одлични перформанси се засновани на големата способност за брз прекин на електричниот лак и зголемената безбедност во случај на куса врска.

 • 1a27a3b73d355048c6bab885897085f62_L

  Автоматски осигурувачи

  Овој производ се употребува за електрични кола за наизменична струја со фреквенција од 50/60Hz , напон помал од 400V и номинална струја до 63A. Неговите одлични перформанси се засновани на големата способност за брз прекин на електричниот лак и зголемената безбедност во случај на куса врска, која кај овој производ изнесува 6000А.

   

 • 11313f34e2b533e12c6166f88368dcd8c07_L

  Бакарен изолиран краткоспојник

  Бакарен изолиран краткоспојник за автоматски осигурачи

 • 68

  Вградни табли


  ТИП Модули Монтажа Големина
  TSM-4 4 вградна 136x220x80
  TSM-6 6 вградна 172x220x80
  TSM-8 8 вградна 210x220x80
  TSM-12 12 вградна 280x220x80
  TSM-18 18 вградна 396x250x92
  TSM-24 24 вградна 300x350x88
  TSM-36 36 вградна 300x482x88
 • 3

  ДИН ЅВОНО

  Наменето е за акустична сигнализација во домаќинства или деловни простории.

 • 2

  ДИН Сигнална сијаличка

  Овозможува визуелна сигнализација на мрежниот или командниот напон.

 • 1 (1)d3b3799d6611d677944f5f86a500beb3_L

  ДИН шина

  Практични за монтирање на различни модуларни единици.

  Технички податоци:

  – Челик, топло поцинкувана со дебелина од 1,1mm.

  – Алуминиумска со дебелина 1mm.

  – Должина: 1m или по нарачка.

 • 1 (4)

  ДМ контактор

  ДМ контакторот е наменет за прекуструјна заштита, заштита при краток спој и при недостиг на фаза на мотори за наизменичен напон до 660V,  фрекфенција 50/60Hz и струја до 40 А.

   

  Има можност за директно стартување/сопирање на електромотори без додатни  компоненти во опсег на работа AC3.

 • 2 (3)

  ДМ контактор


  Модел Номинален напон (V) Номинална струја на кoнтакт (А) Спецификација
  MSGV2-Au20 690 6 2NO
  MSGV2-Au 11 690 6 1NO + 1NC

  Специфицирани според стандардот IE947.2 и IEC947.4.1

 • 1c99e3db826c0f4cc2688a36ce3b60e1a_L

  Заштитна фид склопка

  Фид склопката серија MDZ е наменета да го прекине струјниот круг за помалку од 0,1 секунда во случај на доземен спој или проток на струја надвор од струјниот круг. Најновата технологија при изработка на производот овозможува голема издржливост на краток спој (6 кА).

 • 5 (1)4 (1)

  Звучен аларм (Бузер)

  Димензија:

  Փ22mm

  Индикација:

  Со/Без LED

  Напон:

  220 VAC

 • 64d93d666355a43c4a86679a030d35b6_L

  Изолирани кабел папучи

  Изолираните кабел папучи се добар избор за завршна конекција на кабли. Се изработуваат во повеќе типови (окасти, виљушкасти папучи, туљци и автоклеми).

 • da8a96cfc8ca1dd33bc42677c8b9c7c6_L

  Кабел папучи

  Кабел папучите се употребуваат за да се обезбеди добро спојно место за конектирање на каблите. Се изработуваат во повеќе типови (бакар-алуминиум на гмечење, бакар на гмечење и штрафење).

 • 954fb0ebf1d84fb921bfb0b6e045d57f_L

  Кабелски стеги

   КАБЕЛСКИ СТЕГИ

  Тип

  (mm)

  2.5 X 60

  2.5 X 120

  3.5 X 200

  4.8 X 250

  4.8 X 380

  7.9 X 200

  7.9 X 250

  7.9 X 400

  9 X 550

  9 X 920

  10 X 500

  10 X 700

  2.5 X 80

  3.5 X 150

  4.8 X 180

  4.8 X 300

  7.9 X 150

  7.9 X 250

  7.9 X 300

  7.9 X 450

  9 X 650

  9 X 1020

  10 X 550

  10X920

  2.5 X 100

  3.5 X 180

  4.8 X 200

  4.8 X 350

  7.9 X 180

  7.9 X 300

  7.9 X 350

  7.9 X 500

  9 X 760

  10 X 450

  10 X 600

  10X1020

 • 3b1d237aad44a95e3871fc116e6241517_L

  Конвертори

  Конверторот е претворувач на енергија со кој еднонасочниот напон од батерија или некој друг извор на енергија го претвора во наизменичен напон 220V/50Hz кој понатаму се дистрибуира до потрошувачите.

 • 84695cb3b19cbf906e45dac0da0913068_L

  Коректор на напон

  Коректорот на напон се употребува за корекција на мрежниот напон со што се овозможува на уредите во домаќинството и индустријата да функционираат нормално.

 • 1 (1)2 (1)

  Лед индикаторска сијаличка

  Димензии:

  Ф22mm / Ф16mm

  Бои:

  Црвена / Зелена /    Жолта / Сина

  Напон: 220 VAC

 • HTC-142121f00ffc451d0c288e11c1f28cbd4_L

  Мерач на влага

  Дигитален инструмент за собна температура и влага

  Спецификација:

  • Опсег на температура: од -50 ℃ до +70 ℃ (58 ℉ , 158 ℉)
  • Опсег на влага: 20% ~ 99% RH (Кога влагата е <20% RH, дисплејот покажува 10% RH)
  • Напојување: батерија 1.5V (ААА големина) x1

  Функции:

  • Температура, влажност и часовник прикажани истовремено
  • Температурна единица ℃ / ℉ променливо
  • Меморирање на макс. / мин. вредност на температурата и влажноста
  • 2 режими на часовник: 12ч / 24ч
  • Функција за автоматска промени на прикажаното време и датум на секои 5 секунди
  • Звучен сигнал на секој час
  • Аларм