Добредојдовте на официјалната веб страница на ПРОМЕТАЛ Велес
+389 (0)70 31 55 40
+389 (0)75 698 552
info@prometal.mk
prometaldooel@yahoo.com
gp-50-80-kw
 • gp-50-80-kw
 • 2
 • 1
 • IMG_0048
 • IMG_0060
 • IMG_0052
 • gp-50-80-kw-katalog

ГП 50-80 Kw

• Идеален за затоплување на мали станбени објекти
• Направен од квалитетен инокс материјал со дебелина од 3-4мм. Отпорен од топлина
• Ниски трошоци на инсталација
• Прилагодлив на повеќе типови на котли на дрва, јаглен и нафта
• Автоматско палење за 3мин.
• Опремен со мерен инструмент за контрола на вода во котел
• Три степени на режим на работа (на сила kW)
• Три начини во тек на работа: самостојно, рачно и автоматски
• Фото-сензор за контрола на пламен
• Опремен со термостат за заштита од прегревање и поврат на пламен
• Опремен со сигурносен термостат за заштита од прегревање на котелот
• Автоматски рестарт во тек на работа при снемување на ел. енергија
• Висока искористеност на согорување до 95%
• Ниска емисија на штетни гасови и CO2
• Контролер со вградна или надворешна монтажа

 • Технички спецификации
 • Видео
 • Shqiptare
 • Галерија
 • English

Контролорот е опремен со:

 • LCD екран (2x20signs)
 • 5 менија (поставки А. печки, подесувањата Б. бојлер за топла вода, подесувањата C. горилник, прилагодувањата на уредот Д, подесувањата Е. Производител)
 • Дванаесет јазици: англиски, грчки, полски, германски, француски, португалски, шведски, холандски, латвиски, литвански, чешки, словачки и руски
 • Котли / печка сензор на температура, 0-120 C
 • Опција: сензор за температура котли / печка 0-1000С
 • Електричен кабел за поврзување CH пумпа
 • Електричен кабел за поврзување на водна пумпа (не е задолжително)
 • Собен термостат
 • Вокално алармни излези во случај на грешка
 • Дијагноза на грешки
 • 4Amp осигурувачи за висок напон заштита
 • Вградена флеш меморија одржува програмиран поставувања и функции безбедност во случај на прекин на електричната енергија
 • Автоматско рестартирање на горилникот во случај на прекин на електричната енергија

4

 • Ideal for private houses, for small & medium buildings, bakery ovens, driers, etc..
 • Double wall fire tube (tube-in-tube)  made by high heat resistance stainless steel of 3 & 5mm thickness
 • Made by high quality material
 • Low installation and maintenance cost
 • Automatic ignition
 • Controls the temperature of the boiler/furnace
 • Gradual increase of the burner’s power in 3 steps
 • Three ways of operation : single, continuous, analogue
 • Photosensor for controlling the fire, by measuring the flame’s density.
 • Thermostat protecting the burner of overheating and back fire
 • Connection for STB sensor, for overheating furnace/boiler
 • Detecting possible malfunction of the temperature's sensors
 • Automatic restart of the burner after power failure
 • High combustion efficiency >95%
 • Low emissions CO, NOx.
 • The controller is separated from the burner for increased safety
 • High quality connector connecting controller with the burner
    New features
 • Self cleaning system with compressed air system
 • SMS alarm system