Добредојдовте на официјалната веб страница на ПРОМЕТАЛ Велес
+389 (0)70 31 55 40
+389 (0)75 698 552
info@prometal.mk
prometaldooel@yahoo.com

Осигурувачи

 • 2220c08548cac211cc7db219bb52f46cf_L

  Автоматски осигурувачи

  Наменет е за заштита од краток спој и струјно преоптоварување кај електро мотори, автоматика, куќна инсталација, дистрибутивни системи, осветлување, греење и тн, Кај овој тип на осигурувачи е применета најнова технологија. Неговите одлични перформанси се засновани на големата способност за брз прекин на електричниот лак и зголемената безбедност во случај на куса врска.

 • 267b1948fa84309bc99f9c0289cabe44_L

  Стаклен осигурувач


  Време на реакција на осигурувач 20/5мм
  Декларирана струја (А) 1.5 x In – минимум 2.1 x In – минимум 2.75 x In – мин./макс. 4.0 x In – мин./макс. 10.0 x In – мин./макс.
  0,02 60минути 0,04/3сек 0,01/0,3сек
  0,032-0,1 60минути 120сек. 0,2/10сек 0,04/3сек 0,01/0,3сек
  0,125-6,3 60минути 120сек. 0,6/10сек 0,15/3сек 0,02/0,3сек
  8-20 30минути 120сек. 0,6/10сек 0,15/3сек 0,02/0,3сек
 • 3 (2)0548677e6432786dd8df61eb3aaec139_L

  Трополни осигурувачи со прекинувач

  SR 17 трополниот осигурувач со прекинувач наменет за работен напон до 690V, номинална струја до 630А, при фреквенција од 50Hz, се употребува во дистрибутивни системи како главен енергетски прекинувач, изолиран прекинувач, сигурносен прекинувач, прекуструјна заштита и заштита при краток спој.