Добредојдовте на официјалната веб страница на ПРОМЕТАЛ Велес
+389 (0)70 31 55 40
+389 (0)75 698 552
info@prometal.mk
prometaldooel@yahoo.com

Заштитна АС склопка

  • ba1b7eb9b8ad142948e3b9dce300b4c6_L

    Намотка за далечинска контрола

    Намотка за исклучување овозможува далечинско исклучување на заштитната АС склопка. Намотката е предвидена за краткотрајна реакција и овозможува брзо прекинување на енергетските контакти на заштитната АС склопка. Напонот на реакција е од 85% – 115% од номиналниот напон ( 230V/50Hz). Во намотката е вграден контакт кој овозможува прекинување на напојувањето до намотката по извршена реакција со што овозможува заштита од прегорување на намотката за исклучување.