Добредојдовте на официјалната веб страница на ПРОМЕТАЛ Велес
+389 (0)70 31 55 40
+389 (0)75 698 552
info@prometal.mk
prometaldooel@yahoo.com

Горилници на пелети

 • 34

  ГП 15 -25 Kw

  • Идеален за затоплување на мали станбени објекти
  • Направен од квалитетен инокс материјал со дебелина од 3-4мм. Отпорен од топлина
  • Ниски трошоци на инсталација
  • Прилагодлив на повеќе типови на котли на дрва, јаглен и нафта
  • Автоматско палење за 3мин.
  • Опремен со мерен инструмент за контрола на вода во котел
  • Три степени на режим на работа (на сила kW)
  • Три начини во тек на работа: самостојно, рачно и автоматски
  • Фото-сензор за контрола на пламен
  • Опремен со термостат за заштита од прегревање и поврат на пламен
  • Опремен со сигурносен термостат за заштита од прегревање на котелот
  • Автоматски рестарт во тек на работа при снемување на ел. енергија
  • Висока искористеност на согорување до 95%
  • Ниска емисија на штетни гасови и CO2
  • Контролер со вградна или надворешна монтажа

 • 43

  ГП 25-50 Kw

  • Идеален за затоплување на мали станбени објекти
  • Направен од квалитетен инокс материјал со дебелина од 3-4мм. Отпорен од топлина
  • Ниски трошоци на инсталација
  • Прилагодлив на повеќе типови на котли на дрва, јаглен и нафта
  • Автоматско палење за 3мин.
  • Опремен со мерен инструмент за контрола на вода во котел
  • Три степени на режим на работа (на сила kW)
  • Три начини во тек на работа: самостојно, рачно и автоматски
  • Фото-сензор за контрола на пламен
  • Опремен со термостат за заштита од прегревање и поврат на пламен
  • Опремен со сигурносен термостат за заштита од прегревање на котелот
  • Автоматски рестарт во тек на работа при снемување на ел. енергија
  • Висока искористеност на согорување до 95%
  • Ниска емисија на штетни гасови и CO2
  • Контролер со вградна или надворешна монтажа

 • 2gp-50-80-kw

  ГП 50-80 Kw

  • Идеален за затоплување на мали станбени објекти
  • Направен од квалитетен инокс материјал со дебелина од 3-4мм. Отпорен од топлина
  • Ниски трошоци на инсталација
  • Прилагодлив на повеќе типови на котли на дрва, јаглен и нафта
  • Автоматско палење за 3мин.
  • Опремен со мерен инструмент за контрола на вода во котел
  • Три степени на режим на работа (на сила kW)
  • Три начини во тек на работа: самостојно, рачно и автоматски
  • Фото-сензор за контрола на пламен
  • Опремен со термостат за заштита од прегревање и поврат на пламен
  • Опремен со сигурносен термостат за заштита од прегревање на котелот
  • Автоматски рестарт во тек на работа при снемување на ел. енергија
  • Висока искористеност на согорување до 95%
  • Ниска емисија на штетни гасови и CO2
  • Контролер со вградна или надворешна монтажа

 • 12695185_1147522825259739_1905078732_o250

  ГП 80-150 Кw

  • Идеален за затоплување на големи станбени објекти, примена во пекарска, прехрамбена, млечна идр.
  • Направен од квалитетен инокс материјал со дебелина од 6мм. Отпорен од топлина
  • Ниски трошоци на инсталација
  • Прилагодлив на повеќе типови на котли на дрва, јаглен и нафта
  • Автоматско палење за 3мин.
  • Опремен со мерен инструмент за контрола на вода во котел
  • Три степени на режим на работа (на сила kW)
  • Три начини во тек на работа: самостојно, рачно и автоматски
  • Фото-сензор за контрола на пламен
  • Опремен со термостат за заштита од прегревање и поврат на пламен
  • Опремен со сигурносен термостат за заштита од прегревање на котелот
  • Автоматски рестарт во тек на работа при снемување на ел. енергија
  • Висока искористеност на согорување до 95%
  • Ниска емисија на штетни гасови и CO2
  • Контролер со надворешна монтажа
  • Вграден транспортер (L=400mm.)
  • Опремен со помошна количка
 • brener 600kw

  ГП 100-600kw

  • Идеален за затоплување на големи објекти
  • Направен од квалитетен инокс материјал со дебелина од 3-6мм. Отпорен од топлина
  • Ниски трошоци на инсталација
  • Прилагодлив на повеќе типови на котли на дрва, јаглен и нафта
  • Автоматско палење за 3мин.
  • Опремен со мерен инструмент за контрола на вода во котел
  • Три степени на режим на работа (на сила kW)
  • Три начини во тек на работа: самостојно, рачно и автоматски
  • Фото-сензор за контрола на пламен
  • Опремен со термостат за заштита од прегревање и поврат на пламен
  • Опремен со сигурносен термостат за заштита од прегревање на котелот
  • Автоматски рестарт во тек на работа при снемување на ел. енергија
  • Висока искористеност на согорување до 95%
  • Ниска емисија на штетни гасови и CO2
  • Контролер  надворешна монтажа
 • ab

  ГП 100-600kw – вертикално ложиште

  • Идеален за затоплување на големи објекти
  • Направен од квалитетен инокс материјал со дебелина од 3-6мм. Отпорен од топлина
  • Ниски трошоци на инсталација
  • Прилагодлив на повеќе типови на котли на дрва, јаглен и нафта
  • Автоматско палење за 3мин.
  • Опремен со мерен инструмент за контрола на вода во котел
  • Три степени на режим на работа (на сила kW)
  • Три начини во тек на работа: самостојно, рачно и автоматски
  • Фото-сензор за контрола на пламен
  • Опремен со термостат за заштита од прегревање и поврат на пламен
  • Опремен со сигурносен термостат за заштита од прегревање на котелот
  • Автоматски рестарт во тек на работа при снемување на ел. енергија
  • Висока искористеност на согорување до 95%
  • Ниска емисија на штетни гасови и CO2
  • Контролер  надворешна монтажа
 • 12695185_1147522825259739_1905078732_o250

  ГП 150-250 Кw

  • Идеален за затоплување на мали станбени објекти
  • Направен од квалитетен инокс материјал со дебелина од 3-4мм. Отпорен од топлина
  • Ниски трошоци на инсталација
  • Прилагодлив на повеќе типови на котли на дрва, јаглен и нафта
  • Автоматско палење за 3мин.
  • Опремен со мерен инструмент за контрола на вода во котел
  • Три степени на режим на работа (на сила kW)
  • Три начини во тек на работа: самостојно, рачно и автоматски
  • Фото-сензор за контрола на пламен
  • Опремен со термостат за заштита од прегревање и поврат на пламен
  • Опремен со сигурносен термостат за заштита од прегревање на котелот
  • Автоматски рестарт во тек на работа при снемување на ел. енергија
  • Висока искористеност на согорување до 95%
  • Ниска емисија на штетни гасови и CO2
  • Контролер со вградна или надворешна монтажа