Добредојдовте на официјалната веб страница на ПРОМЕТАЛ Велес
+389 (0)70 31 55 40
+389 (0)75 698 552
info@prometal.mk
prometaldooel@yahoo.com
56dab2b3675237b0ba79395c67ee9ae4_L
  • 56dab2b3675237b0ba79395c67ee9ae4_L
  • 2 (1)
  • 3 (1)

Солид стејт реле

Солид стејт реле претставува безконтактен прекинувач кој се управува со мал контролен напон каков што овозможуваат TTL и CMOS интегралните кола. Излезниот степен го сочинува моќен триак кој овозможува брзо вклучување и исклучување на потрошувачот. Влезниот и излезниот степен се одвоени со оптички елемент. Споредено со електромагнетно реле (контактор), има повеќе предности како што се: пократко време на реакција, тивка работа што не предизвикува никакво вознемирување во околината, подолг работен век и слично.

  • Description
  • Reviews (0)

Description

 Начин на контрола

Метод на активирање со поминување низ нулта состојба:

Метод на контрола на излезниот напон преку поместување на аголот на активирачкиот импулс на излезниот триак со потенциометар 470KW / 2W.

Апликации

app1
app3
app2
app4

 

Reviews

There are no reviews yet. Add a review