Добредојдовте на официјалната веб страница на ПРОМЕТАЛ Велес
+389 (0)70 31 55 40
+389 (0)75 698 552
info@prometal.mk
prometaldooel@yahoo.com
42121f00ffc451d0c288e11c1f28cbd4_L
 • 42121f00ffc451d0c288e11c1f28cbd4_L
 • HTC-1
 • HTC-

Мерач на влага

Дигитален инструмент за собна температура и влага

Спецификација:

 • Опсег на температура: од -50 ℃ до +70 ℃ (58 ℉ , 158 ℉)
 • Опсег на влага: 20% ~ 99% RH (Кога влагата е <20% RH, дисплејот покажува 10% RH)
 • Напојување: батерија 1.5V (ААА големина) x1

Функции:

 • Температура, влажност и часовник прикажани истовремено
 • Температурна единица ℃ / ℉ променливо
 • Меморирање на макс. / мин. вредност на температурата и влажноста
 • 2 режими на часовник: 12ч / 24ч
 • Функција за автоматска промени на прикажаното време и датум на секои 5 секунди
 • Звучен сигнал на секој час
 • Аларм
 • Description
 • Reviews (0)

Description

Ракување:

Отворете го капакот, вметнете ја батеријата со запазен поларитет и уредот ќе се вклучи.

Тастер за функција: [MODE] ја менува состојбата на екранот помеѓу часовник и аларм, подесување на точно време, подесување на аларм, мод 12/24.

Во почетна состојба, притиснете и држете [MODE] за 2 секунди, вредноста на минути ќе започне да трепка. Притиснете [ADJ] за да ја прилагодите вредноста, притиснете повторнио [MODE] за да можете да ја прилагодите вредноста на часот, 12h/24h, ден (Д),месец (М), соодветно.

Во режим на часовник сигналот “:” меѓу вредноста за час и минута трепка на секоја секунда. Притиснете [MODE]за да се префрлите на Аларм ( тогаш сигналот “:” меѓу вредноста за час и минута не трепка), сега притиснете [ADJ] за да се вклучи / исклучи аларм функцијата или функцијата за звучен сигнал на секој час. Притиснете држете [MODE] за 2 секунди, за да го поставите времето на алармот.

Под режим на алармот, инструментот ќе се врати на режим часовник ако нема никаква операција за време од 1 минута. Притиснете [ADJ] и ќе се прикаже календарот за време од 3 секунди, потоа повторно автоматски се враќа на режим часовник.

Притиснете [MEMORY] за да се прикаже MAX и MIN вредноста на температура и влажност. Притиснете и задржете [MEMORY] за 2 секунди за да ги избришете зачуваните вредности.

Внимание:

Притиснете го тастерот [RESET] кој се наоѓа на задната страна од инструментот при првото користење или доколку вршите промена на батеријата.

Притиснете [RESET] доколку на екранот  се појават неправилни или нечитливи вредности.

Reviews

There are no reviews yet. Add a review