Добредојдовте на официјалната веб страница на ПРОМЕТАЛ Велес
+389 (0)70 31 55 40
+389 (0)75 698 552
info@prometal.mk
prometaldooel@yahoo.com
deb9f9efc56ef2a940bdf0d58ccaad5c_L
  • deb9f9efc56ef2a940bdf0d58ccaad5c_L
  • 5 (2)
  • 4 (2)
  • 3 (1)
  • 2 (2)

Сонди

Различните типови на сонди доаѓаат со повеќе функции според намената: индуктивни, отпорнички, фото, капацитивни, звучни и температурни. Се употребуваат во автоматика, температурна контрола, процесно управување и т.н.

  • Description
  • Reviews (0)

Description

Бр. Градба Код и значење
1 Категорија на прекинување

L – индуктивен тип

А – непропустлив, заштитентип

H – звучен тип

C – капацитивен тип

X – линеарен следач

R – ѕвоно

S – холова сонда (со процеп)

2 Надворешна форма

Мјо: цилиндрична форма

Т Јö: аглест реден тип со основа за поставување

3 Работен напон

30: 6 – 36VDC

20: 90 – 250VAC

4: 12-240 VDC / 24-240 VAC

310: 5-24VDC

210: 24 – 250VAC

320: 12 – 60 VDC

220: 380 VAC

4 Осетливост 0,1:1mm 0,5:5mm 1:10mm
5 Излезна форма

N: 3 изводи DC NPN

P: 3 изводи DC PNP

L: 2 изводи DC

W: 3 изводи AC

NP: NPN + PNP двоен излез

Јö: 2 изводи AC

J: контакт од реле

6 Излезна позиција

A: Нормално отворен (NO)

C: Нормално отворен + нормално затворен (NO+NC)

B: Нормално затвпрен (NC)

MI: Струен следител

MU: Напонски следител

7 Дополнителни функции

T: со специфична основа

I: специјални намени

Y: отпорен на масло и вода

H: отпорен на високи температури

Reviews

There are no reviews yet. Add a review